Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Výsledky ORL

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať ak mi robili výter z mandlí, a zistili mi tieto nálezy: streptococcus beta-haemol.sk.c, staphylococcus aureus, haemophilus parainfluenzae, ci si myslíte, že je potrebné mandle vytiahnuť, výsledky sú po tom čo som užívala antibiotiká, konkrétne deoxymykoín, krčný lekár mi povedal, že výsledky sú katastrofálne, a že by skúsil užiť ešte jeden druh antibiotík a ak aj po nich budú výsledky zlé, odporúča madle vybrať, všeobecná lekárka sa divila, lebo podľa nej sú výsledky v pohode, a predpísala mi na preliečenie penicilin 750mg. Čo ďalej? v detstvo som mávala angíny teraz som už dlhšiu dobu nemala bolesti hrdla ma tiež trápili dosť dlho,, ale taktiež som ich už asi polroka nemala. na orl vyšetrenie som bola poslaná kožnou lekárkou v dôsledku kožných ťažkostí akné na tvári, okrem toho mávam časté bolesti hlavy, očí, zahmlievanie sa pred očami (neviem či to má s tým súvis). Váš názor….je nález týchto troch baktérií zlý?

Odpovědi na otázku

Angíny typicky způsobuje Str. pyogenes (skupina A). Streptokok skupiny C může způsobit stejné onemocnění, je však původcem pouze zhruba v 5% případů.
a chcela by som sa Vás ešte opýtať, konkrétne ten streptococcus beta-haemol.sk.c, ktorého mám ja, je nejaký vážnejší, alebo ako?? lebo na internete som sa o ňom nikde nič nedočítala, iba pri angínach zápaloch mandlí bol stále spomínaný, nejaký Streptococcus pyogenes - patří k beta-hemolytickým streptokokům skupiny A, kdzze ja mam skupinu C atd,, aký je medzi tým rozdiel???
Všechny 3 jmenované bakterie jsou původci infekcí, pokud jsou spojeny s obtížemi, léčí se antibiotiky. Někdy se v případě mandlí děje to, že v hloubi mandle je ložisko chronické infekce, třeba i opouzdřené, a antibiotika k němu nemohou proniknout. Klinicky se to může projevovat opakovanými anginami (např. více něž 4 krát do roka).V tom případě se zvažuje odstranění mandlí. Před tímto zákrokme se ještě lékař rozhoduje podle laboratorních výsledků (krev a moč). Beta hem, streptokok je citlivý na penicilin, bylo by asi možno volit i vyšší dávkování, na haemophila nejlépe účinkuje aminopenicilin, zlatý stafylokok bude asi na penicilinová ATB resistentní. Hodně ale záleží na vlastní obtranyschopnosti. Začít penicilinem je asi nejlepší. Další postup se volí podle vývoje klinického stavu.